bild
Hem Meny ☰

Inledning


Är det av vikt att ha exkursioner och andra gemensamma aktiviteter för medlemmarna i föreningen?

Självklart är föreningens viktigaste syften ringmärkning, sträckräkning, inventeringar och andra aktiviteter som främjar forskning.

Styrelsen är av uppfattningen att de gemensamma och öppna aktiviteter som genomförts tidigare år är uppskattade av våra medlemmar, såsom exkursioner, familjehelg, temahelger osv. Att föreningen har öppna aktiviteter bidrar också till fler nya medlemmar och en ökad samhörighet i föreningen.
Denna vår kommer sex olika öppna aktiviteter genomföras. Om du tycker något saknas i vårprogrammet så hör av dig, fler aktiviteter kan säkerligen adderas.

Du får också gärna anmäla dig som exkursionsledare, det behövs fler än bara styrelsens medlemmar som leder exkursioner. Är du van landsortsskådare och vill dela med dig av ditt kunnande och din entusiasm till andra medlemmar, tveka inte utan anmäl dig på aktiv@landsort-birds.se Speciellt tack till er utanför styrelsen som redan åtagit er uppdrag.Övernattning


Du bokar själv din övernattning i samband med exkursioner. Endast om det anges speciellt, har exkursionsdeltagarna några reserverade platser på fågelstationen.Medlemshelg 21-22 maj


En helg tänkt för dig som är ny medlem och vill lära känna Landsort och få veta lite mer om vår verksamhet. En guidning ingår. Och självklart en massa skådning!

Ledare: Karin Oknemark


Pris: Gratis men du bokar och betalar själv för övernattning


Anmälan: aktiv@landsort-birds.seFörsommarhelg 4-5/6


Nu har alla flyttare anlänt och ön är i sin bästa försommarskrud. Himlarna ljusnar tidigt i öst, dagarna är långa och nätterna korta.

Ledare: Ännu ej tillsatt


Pris: Gratis men du bokar och betalar själv för övernattning


Anmälan: aktiv@landsort-birds.seBåttur, Gunnarsstenarna-Roxen-Karvaserna-Landsort 11/6


Platser kvar !

Båtexkursion med Landsorts Fågelstation lördagen den 11 juni 2022 kan vara helt magiskt för fågelspaning från båt. Vi har tänkt oss att maximera antalet deltagare i förhållande till gott om utrymme för fågelspaning och fotografering.
Det blir tidig avfärd från Ankarudden (kl.07:00) med första mål att runda Gunnarsstenarna på behagligt avstånd från fågelskyddade vatten. Samling kl.06:45 vid Ankarudden


Ledare: Göran AndervassLäs mer och anmäl dig här