bild
Hem Meny ☰

Övernatta på fågelstationen


På fågelstationen finns möjlighet för medlemmar som kommer ut för att hjälpa till med ringmärkning, sträckräkna eller bara fågelskåda i allmänhet.

Priset är 150 SEK /natt vuxna och 50 SEK / natt för ungdomar tom 18 år.


Tänk på att fågelstationen har sin egen dygnsrytm, vi stiger upp innan solen gått upp och lägger oss tidigt på kvällarna.

I slutet av maj kan det betyda uppstigning vid 0330 och att lampan släcks vid 2030.


Allmänt

Övernattningen är självhushåll, där man tar med egen mat, sängkläder och städar och håller rent efter sig själv.Sova

Det finns 3 sovrum (nr 2, 3 och 4) med 4 sovplatser för övernattande medlemmar, samt 2 rum (nr 1a och 1b) tänkta för ringmärkare och assistenter etc.


P.g.a. pandemin går det idagsläget bara att boka 2 av sovplatserna i ett rum. Är man en grupp som känner varandra och tar ansvar för sin egen smittspridning, kan man sova upptill 4 i rummet. Det finns även en sovplats ute i själva allrummet som är bokningsbar, men som inte har samma avskildhet som de andra sovplatserna.


Rum 2 är tänkt i första hand för kvinnor , men pga den allmänna platsbristen kan en man boka sig där, om de andra sovplatserna är upptagna.

Har man bokat en sovplats i ett rum och den andra är ledig, får man också acceptera att någon annan flyttar in där.


Om inte sovplatserna i rum 1a eller 1b bokats in för ringmärkare eller liknande senast fyra dagar innan aktuell dag, släpps de för allmän bokning.


Täcken och kuddar finns på stationen, men man måste ha egna sängkläder med för att skydda sängarna mot nedsmutsning.


Här hittar du en skiss över stationen med rummen utritade.


Äta

Stationen har ett fullt utrustat kök med kyl och frys samt ett välfungerande badrum med dusch och toa. Då köket är ganska litet, har vi också två mikrovågsugnar i allrummet, där man kan värma medhavd mat. Vi rekommenderar att ta med mat som är enkelt att laga till alternativ bara ska värmas i micro, så att inte köket blockeras. Viktigt också att diska ganska omgående i anslutning till måltiden


Boka

Klicka här för att boka direkt


Här kan du läsa mer om hur direktbokningen är tänkt att fungera.

Just nu fungerar onlinebokningen inte för Safari/Mac. Vi arbetar på att lösa problemet. Däremot fungerar andra webbläsare på Mac.

Har du (andra) problem med onlinebokningen eller hittar något som verkar fel, maila ordforande@landsort-birds.seAvbokning eller ändring av bokningen

Om du vill boka av eller ändra din bokning, så använder du de länkar som du fick i det mail som bekräftade din bokning. Klickar du hantera så kan du boka av enskilda platser, ändra namn på den som övernattar eller ändra tiderna för övernattningen.
Klickar du avboka, så bokar du av hela bokningen, alltså alla bokade sovplatser.

Tänk på att om du inte bokar av en plats som du inte använder, så kan du bli tvungen att betala för den.Ankomst, betalning och avresa

Berätta för stationsvärdarna att du har ankommit ("checka in").

Betala logiavgiften via Swish på 123 539 88 39, eller på plusgiro 404 25 44-9 (Landsorts fågelstation). Ange namn, personnummer och antal nätter i betalningen. Det finns ingen möjlighet till kontant betalning längre.

Glöm inte att städa efter dig innan du åker hem. Gör gärna också en insats för något gemensamt utrymma, t.ex. kök, badrum eller allrum.


Vistelse under vintersäsong

Under november till april finns normalt ingen personal stationerad på Landsorts fågelstation och värme och vatten är avstängt. Vid överenskommelse med styrelsen kan dock ändå övernattningar göras. Notera att särskilda regler då gäller för vatten och värme.

"