bild
Hem Meny ☰

Övernatta på fågelstationen


På fågelstationen finns möjlighet att övernatta för medlemmar som kommer ut för att hjälpa till med ringmärkning, sträckräkning eller bara fågelskåda i allmänhet.

Nya priserTänk på att fågelstationen har sin egen dygnsrytm, vi stiger upp innan solen gått upp och lägger oss tidigt på kvällarna.

I slutet av maj kan det betyda uppstigning vid 0330 och att lampan släcks vid 2030.


Allmänt


Övernattningen är självhushåll, där man tar med egen mat, sängkläder och städar och håller rent efter sig själv.Sova


Det finns 3 sovrum (nr 2, 3 och 4) med 4 sovplatser för övernattande medlemmar, samt 2 rum (nr 1a och 1b) tänkta för ringmärkare och assistenter etc. Det finns även två sovplatser ute i biblioteket (tidigare kallat pingisrummet) som är bokningsbara, men som inte har samma avskildhet som de andra sovplatserna.


Under ringmärkningssäsongen hålls platserna i 1a och 1b reserverade för ringmärkare och assistenter, men om de ej bokats för det ändamålet senast 4 dagar förväg, släpps de för allmän bokning.

Utanför ringmärkningsäsongen, bokas platserna som vanliga platser.Rum 2 är tänkt i första hand för kvinnor , men pga den allmänna platsbristen kan en man boka sig där, om de andra sovplatserna är upptagna.


Täcken och kuddar finns på stationen, men man måste ha egna sängkläder med för att skydda sängarna mot nedsmutsning.


Här hittar du en skiss över stationen med rummen utritade.


Äta


Stationen har ett fullt utrustat kök med kyl och frys samt ett välfungerande badrum med dusch och toa.

Så här bokar du


Gå direkt till bokningen


För att boka, söker du först lediga sovplatser för de dagar du är intresserad av och anger namn på dem som ska övernatta. När du väljer Reservera, skickar så systemet en bekräftelse på din reservation, som du måste konfirmera inom 5 minuter, annars tas bokningen bort så fort någon annan försöker boka en plats.

Om du inte hittar mailet, så leta i skräpposten eller i alternativa inkorgar i din mailklient (t.ex. "övrig epost"). Tänk också på att det ibland tar några extra sekunder innan ett mail kommer fram.


Efter att du skickat din konfirmation, kommer ett nytt mail som bekräftar din bokning. Mailet ger dig också möjlighet att Avboka din bokning och Hantera din bokning (ändra namn på de övernattande, ändra datum, boka av enstaka platser)

Om du vill byta plats, är det enklaste att du först bokar den nya platsen och sedan bokar av den tidigare platsen. Du kan självklart också komma överens med någon annan att ni byter plats.


Om du måste avboka, gör det så fort som möjligt, så att någon annan kan få ta din plats.

Om du bokar av senare än 12:00 dagen innan , riskerar du att få betala för din plats.

OBS detta är alltså ändrat från tidigare !


Flera detaljer kring direktbokningen hittar du här.


Har du (andra) problem med onlinebokningen eller hittar något som verkar fel, maila ordforande@landsort-birds.seAvbokning eller ändring av bokningen


Spara mailet du fick som konfirmerar din bokning.

Där hittar du länkar som du använder om du vill boka av eller ändra din bokning.


Klickar du hantera så kan du boka av enskilda platser, ändra namn på den som övernattar eller ändra tiderna för övernattningen.
Klickar du avboka, så bokar du av hela bokningen, alltså alla bokade sovplatser.

Tänk på att om du inte bokar av en plats som du inte använder, så kan du bli tvungen att betala för den.Ankomst, betalning och avresa


Berätta för stationsvärdarna att du har ankommit ("checka in").

Betala logiavgiften via Swish på 123 539 88 39, eller på plusgiro 404 25 44-9 (Landsorts fågelstation). Ange namn, personnummer och antal nätter i betalningen. Det finns ingen möjlighet till kontant betalning längre.

Glöm inte att städa efter dig innan du åker hem. Gör gärna också en insats för något gemensamt utrymma, t.ex. kök, badrum eller de allrum som finns.


Vistelse under vintersäsong


Från mitten av november till slutet av mars finns normalt ingen personal stationerad på Landsorts fågelstation och värme och vatten är avstängt. Vid överenskommelse med styrelsen kan dock ändå övernattningar göras. Notera att särskilda regler då gäller för vatten och värme.