bild
Hem Meny ☰

Övernatta på fågelstationen


På fågelstation finns möjlighet för medlemmar att övernatta. Priset är 150 SEK /natt vuxna och 50 SEK / natt för ungdomar tom 18 år.


Allmänt

Övernattningen är självhushåll, där man tar med egen mat, sängkläder och städar och håller rent efter sig själv.

Kaffe och te, diskmedel, städmedel, vissa kryddor samt toapapper, tvål och hushållspapper ingår i logiavgiften.


Sova

Det finns 3 sovrum (nr 2, 3 och 4) med 4 bäddar för övernattande medlemmar, samt 2 rum (nr 1a och 1b) tänkta för ringmärkare. I dagsläget bokar vi som mest 2 personer i samma rum, om man inte är en grupp som känner varandra och tar ansvar för sin egen smittspridning. Det finns även plats för 2 personer ute i själva allrummet, men mest som en nödlösning vid överbokning. Täcken och kuddar finns på stationen, men man måste använda lakan i sängarna för att skydda dessa mot nedsmutsning


Äta

Stationen har ett fullt utrustat kök med kyl och frys samt ett välfungerande badrum med dusch och toa. Då köket är ganska litet, har vi också två mikrovågsugnar i allrummet, där man kan värma medhavd mat. Vi rekommenderar att ta med mat som är enkelt att laga till alternativ bara ska värmas i micro, så att inte köket blockeras. Viktigt också att diska ganska omgående i anslutning till måltiden


Boka

Boka via mail till office@landsort-birds.se eller på telefon 072-520 34 01 (SMS brukar vara säkrast !).

Tänk på att ringmärkarna/stationsvärdarna går tidigt i säng och inte säkert kan nås efter 1900. Måste du avboka, gör det så fort du kan. Är du sent ute med avbokningen och andra gäster har avvisats, kan du få betala din bokning.


Ankomst, betalning och avresa

Berätta för stationsvärdarna att du har ankommit ("checka in").

Betala logiavgiften via Swish på 123 539 88 39, eller på plusgiro 404 25 44-9 (Landsorts fågelstation). Ange namn, personnummer och antal nätter i betalningen. Det finns ingen möjlighet till kontant betalning längre.

Glöm inte att städa efter dig innan du åker hem. Gör gärna också en insats för något gemensamt utrymma, t.ex. kök, badrum eller allrum.


Vistelse under vintersäsong

Under november till april finns normalt ingen personal stationerad på Landsorts fågelstation och värme och vatten är avstängt. Vid överenskommelse med styrelsen kan dock ändå övernattningar göras. Notera att särskilda regler då gäller för vatten och värme.

"