bild
Hem Meny ☰

Guidningar


Vill du lära dig mer om fågellivet i Stockholms skärgård, om flyttfåglar och betydelsen av ringmärkning? Då är en guidning på Landsorts fågelstation perfekt för dig!

Även om du är en inbiten naturvän sedan länge, eller bara är intresserad av att lära dig mer, så är fågelstationen ett givet stopp om man åker ut till ön Landsort, en av Stockholms mest besökta öar under sommaren.

Sedan 1988 har vi guidat allt ifrån skolklasser till större föreningar och företag, samt även landshövdingar och tidningar såsom Dagens Nyheter och Nynäshamnsposten. Varje år guidas mellan 200-300 personer i alla åldrar.


Fågelstationen nås via promenad på ca 10 minuter från hamnen. Den normala guidningen tar c:a 45 minuter och inkluderar:


(Vid dålig väderlek - t.ex. regn och hård blåst - kan vi tvingas ställa in ringmärkningen av omsorg om fåglarna hälsa. Vi gör då vad vi kan för att guidningen ska bli så bra som möjligt, trots att vi inte har några fåglar att visa upp.


Öppna guidningar


I ringmärkningssäsongen (april-juni, mitten av augusti-början av november) har vi normalt öppna guidningar varje lördag 11:00 (samling utanför fågelstationen). Kostnaden är 100 SEK för vuxna och gratis för barn och ungdom upp till och med 18 års ålder.

Inget förbokning krävs och det finns inget minsta antal deltagare.


Kontrollera alltid här att vi faktiskt har ringmärkning och guidning, den dag du är intresserad av.


Guidningar på andra tider


Är du intresserad av en guidning andra dagar, eller om ni är en mycket stor grupp, går det boka en egen guidning.


Bokningsvillkor


Priser

 

"