bild
Hem Meny ☰

Senaste nytt2024-04-11 - Sträckräkning


Styrelsen har beslutat att dra tillbaks erbjudandet om reducerat övernattningspris i utbyte mot sträckräkning. Mer info kommer inom kortu stopp


2024-04-04 - Uppdaterat vårprogram finns nu


Vårprogrammet är nu uppdaterat, innehåller bla en sträckräkningskurs och en prova på helg vad gäller ringmärkning.Vårprogrammet 2024 


2024-03-30 - Näten sätts upp nästa helg


Näten sätts upp helgen 6-7/4. Våren är full av ringmärkning: alla helger (några få ännu obemannade) samt vardagar maj och första halvan av juni.

Öppna guidningar varje lördag 11:00 (kolla ringmärkningsschemat för säkerhets skull) samt onsdagar i maj och första halvan av juni.

Här  hittar du ringmärknings och guidningsschemat ! 


2024-03-20 - Vårnytt !!


Nu finns ett ringmärkningsschema utlagt och ett vårprogram där det kan tillkomma aktiviteter. Håll ögonen öppna !


2024-03-08 - Medlemsbrev mars 2024


Styrelsen tackar för fortsatt förtroende från medlemmarna på årsmötet !

Just nu körs ett antal olika projekt ute på stationen,  som i stor utsträckning kommer att påverka vår ekonomi. Den extra toan saknar bara ett besök av en elektriker för att vara helt klar, två åtgärder för att förstärka brandskyddet gjorts och fler är på gång, och vi kommer under våren och sommaren att succesivt förbättra ringmärkarlabbet. Allt detta innebär en stor belastning för vår ekonomi i år.

 Därför behövs ditt stöd som medlem extra mycket just nu. Om du inte redan betalt din medlemsavgift för 2024, så gör det nu.

Swisha till  1235398839  eller scanna QR koden nedan från din Swishapp  eller betala till plusgiro 404 25 44-9 (Landsorts fågelstation). 


Avgiften är oförändrad från tidigare år: ungdom upp t.o.m. 25 betalar 50 sek och vi andra 200 sek. 

Däremot har styrelsen beslutat höja övernattningsavgiften på helger (fredag till lördag, lördag till söndag samt helgdagar) från 150 till 200 sek, för att förstärka ekonomin. 

Bokningssystemet är öppet och första bokningsbara dag är 27 mars. Innan dess kommer stationen återställas efter byggprojekten, men den sista slutstädningen av stationen tänkte styrelsen överlåta till vårens första övernattare: när allt kommer omkring, är vi en ideell förening, där vi alla måste hugga i. Alla kan ju hantera en dammsugare, golvmopp och dammtrasa. 

Mycket frivilligt arbete är redan nedlagt ute på stationen av några få individer. 

Planeringen inför vårens ringmärkning har också startat. Som alltid är det helger som är högsta prioritet, där vi också har möjlighet att erbjuda guidningar för besökare.

Som vanligt har vi lite för få ringmärkare känns det som och om du är ringmärkare eller känner någon som är det och skulle kunna tänka sig märka på Landsort, tveka inte att kontakta vår ringmärkningschef  Caroline ringmarkning@landsort-birds.se

 På vår hemsida kan du nu också se all ringmärkning som vi gjort ute på Landsort. Prova denna länk ( https://www.landsort-birds.se/charts/index5.php )  och kom gärna med synpunkter (det hela är långt ifrån buggfritt!).

Om någon har lite möbler att skänka, så är en av sofforna i det norra allrummet helt slut. Här behövs något som inte är så brett, typ 160.

Vi behöver även kontorsstolar till ringmärkarlabbet. Bekväma, inte alltför skrymmande.

 

För styrelsen

Håkan


2024-01-14 - Årsmöte 21 feb


Årsmötet kommer att hållas den 21 februari. Ett mail med kallelsen och agendan har skickats till alla medlemmar som vi har mailadress till.

Om du är medlem (dvs betalt 2023 eller 2024) och inte fått någon kallelse, maila  ordforande@landsort-birds.se

 


2023-12-17 - Nytt infobrev !!!


Ett nytt informationsbrev har mailats till alla medlemmar som vi har mailadress till.

Om du inte fått mailet, leta först i din skräppost eller övrig e-post mapp och om det inte hjälper, maila din epost adress till nymedlem@landsort-birds.se

 


2023-10-24 - Dagboken kommer tar en paus


Styrelsen funderar just nu kring dagboken, ska den fortsätta vara stationsdagbok, samtidigt som vi inte har någon permanent stationschef ?

Därför kommer dagboksinläggen fram till säsongsavslutning vara begränsade.