bild
Hem Meny ☰

Senaste nytt2023-05-12 - De nya cyklarna finns nu på stationen


Tre splitter nya cyklar finns nu på stationen och imorgon kommer en fjärde ut. 


2023-05-05 - Gränsen för ungdom höjs tom 25 år


Den tidigare "ungdomsgränsen" 18 år, höjs till 25 år. Dvs tills du blir 25, betalar du ungdomspris både på medlemsskap och övernattning.

Anledningen är att vi vill ge våra ungdomar chansen att upptäcka vilken fin fågellokal Landsort är.


2023-04-25 - Medlemsbrev 2 utmailat !


Om du är medlem och inte får brevet, kan det hända att vi inte har din mailadress. I sådana fall, maila oss på nymedlem@landsort-birds.se

Annars kan du kolla i din skräppost eller om du har någon folder som heter något i stil med Övrig e-post.


2023-03-22 - Ringmärkningsschema


Nu finns ett ringmärknings och guidningsschema publicerat.

https://www.landsort-birds.se/pages/ringmarkare2023.php


2023-02-05 - Vårprogrammet är publicerat


Nu finns ett vårprogram publicerat. Vissa detaljer återstår och kommer tillföras under våren.


2023-01-26 - Årsmöte 2023


Läs mer på Årsmöte 2023


2022-11-18 - Nyhetsbrev från den 11/11


Kopia av utmejlat nyhetsbrev. Om du är medlem och inte fått detta, så har vi inte din mailadress. 

Ringmärkningssäsongen är i det närmaste över, näten plockas ner nu i helgen och inom kort stängs vattnet av på stationen.

Vi kommer även tömma kyl och frys, och plocka bort de torrvaror som bedöms vara attraktiva för möss och insekter och som skulle kunna göra skada. 

Vänligen hör av dig omgående till någon i styrelsen om du har något i köket som du önskar behålla, se därefter till att ta hem det. 

 

När det gäller uppehåll på stationen fram till dess vårsäsongen startar, så bokar du som vanligt (bokningen öppnar inom kort t.o.m. 31 mars) , men för att få den nya koden till nyckelskåpet måste du ringa till Mats Jansson. Mats får då möjlighet att säkra att den som övernattar verkligen är införstådd i vad som gäller under vintern.

Under kommande vinter, 1 dec - 31 mars, tas en extra energiavgift om 50 kr/natt ut, m.a.o. blir priset per övernattning då 200 kr total. Vidare har styrelsen bestämt att ta ut en dagavgift om 50 kr/dag för de som nyttjar stationen endast dagtid under vintersäsongen, motiveringen är naturligtvis de höga el-priserna.

Bokningen vad gäller vårsäsongen ( 1 april – slutet av juni) öppnas senare och vi kommer i god tid annonsera vilket datum det sker.

 

Under första halvan av december planeras ett dialogmöte för alla medlemmar. Tanken är att vi där fritt ska kunna diskutera alla möjliga frågor och också hur framtiden ska se ut för vår fågelstationen. Dialogmötet är ett forum där alla medlemmar ges möjlighet att komma till tals, det är inte ett beslutande möte.

Mötet blir digitalt och en kallelse kommer inom kort. Ta chansen att tycka till och berätta hur du vill att stationen ska utvecklas !!

 

Årsmötet  hoppas vi kunna hålla så tidigt som möjligt under 2023, för att kunna ge den nyvalda styrelsen möjlighet att påverkar vårsäsongen 2023.

Om du är intresserad att vara med och jobba i styrelsen, kontakta valberedningen. Du hittar deras kontaktuppgifter här :  https://landsort-birds.se/pages/fortroende.php

 


2022-11-18 - Rådslag 15/12


En mailad inbjudan till ett öppet diskussionsmöte kring föreningen ("rådslag"), har mailats till alla medlemmar. Om du inte fått det, så har vi inte din mailadress.

Skicka den till vår kassör på kassor@landsort-birds.se