bild
Hem Meny ☰

Stationsvärdar vid Landsorts Fågelstation 2020

Stationsvärdarna är de två personer som är ansvariga för vår fågelstation under den aktiva
säsongen för ringmärkning 1 april till 31 oktober.
De ser till att den sköts, är våra värdar på plats och de tar emot bokningar för övernattningar och guidningar.
När man dyker upp på stationen ska man börja med att ta kontakt med stationsvärdarna så att de vet att man anlänt.
Utanför säsong hänvisas till Fredrik Forsberg för bokningar och info tillsynsman@landsort-birds.se
Man når stationsvärdarna på wardens@landsort-birds.se, på stationens telefon 072-5203401 eller på plats på Öja/Landsort.
Är de inte inne och det inte finns något meddelande framme så är de snart tillbaka.


Matthew Scragg

Det är jag som är Matthew Scragg. Jag kallas för Matt och är född och uppväxt i Storbritannien.

Matt har ringmärkt fåglar i sju år och det här är hans tredje år som kvalificerad märkare i England (det som kallas c-permit ringer i Storbritannien). Matt har lång erfarenhet av travhästar innan han blev uppslukad av fåglar och mer engagerad som ringmärkare professionellt.

Matt har velat besöka Sverige länge och blev väldigt glad när han såg möjligheten att arbeta och bo på Landsort. Stationens placering på en mindre ö men också på nära avstånd till den service som finns i närheten jämfört med de flesta andra fågelstationer han känner. Att få delta i insamling av data och bidra till fågelstationens vetenskapliga arbete känns meningsfullt säger han.

Matt har arbetat som stationsvärd även tidigare. Då på Landguard fågelstation i Suffolk i Storbritannien båda säsongerna 2017 och 2018. Han var också med i ett ringmärkningsprojekt för att märka sjöfågel på en avlägsen skotsk ö, Sule Skerry i Juli 2018.

Matts nyfikenhet kring Landsort gäller speciellt flyttsträcket och den vetenskapliga övervakningen – alla arter som setts på Landsort känns spännande! Det kommer att utöka hans erfarenhet av fåglar, samtidigt som han tror att han har kunskapen att märka det mesta som kan tänkas komma in på Landsort. Han poängterar att återfynd är både intressanta och viktiga, och han hoppas kunna plocka in arter av speciellt intresse för stationen. Kanske någon långväga ifrån.Espen Quinto-Ashman

Mitt namn är Espen Quinto-Ashman och jag kommer ifrån Hereford i England, Storbritannien.

Espen har varit intresserad både av fåglar och att bevara och skydda miljö och natur sedan barnsben. Han har till exempel nyligen arbetat två år på Vardø i Norge. Framförallt med ringmärkningsprojekt, men också i ett uppdrag som undersökte mikroplaster i marina miljöer.

Espen säger att han älskar fåglar och att han älskar Skandinavien, så hur kan man bättre använda tiden än att vara på en mindre svensk skärgårdsö och arbeta med fåglar!?

Han har arbetat ideellt på ett antal fågelstationer i hemlandet Storbritannien, bl a på Ronaldsay, Spurn, Portland och i Bardsey. Han har också varit vid ett antal utländska stationer bland annat i Spanien, Rumänien, Azerbajdzjan och i Mongoliet!

Ugglor är en av Espens favoritsläkten bland fåglar, och eftersom han har aldrig sett en pärluggla, och han vet att de brukar finnas på Landsort hoppas han innerligt få se en.
En pärluggla skapade i början av 2019 stor rusning bland skådare i Storbritannien då den dök upp i Shetland trots att den är en riktig raritet i landet.