bild
Hem Meny ☰

Allmänt


Att följa med på en exkursion är ett sätt att lära känna folk i föreningen och få hjälp med arbestämning och andra skådartips. Men det går faktiskt också att bara åka ut; du träffar alltid någon du kan skåda med, våra medlemmar är öppna och välkommnande och har alla varit nybörjare.
Det hindrar såklart inte att det är roligt att vara med på en lite mer organiserad utfärd.

Du ansvarar själv för övernattning i samband med aktiviteterna. Det går mycket bra att bo på fågelstationen, läs mer här
Fixarhelg inför hösten


Vi ställer i ordning stationen inför hösten. Röja nätgator, bättringsmåla fasaden, måla fönster ute och inne, fixa det sista i köket, ställa iordning cyklar, kanske bygga ett cykelställ, tvätta kuddöverdrag, madrasskydd etc som verkar i behov av det och sist men inte minst, vi ställer iordning grovsopor för att slängas 3/9. Dessutom badar vi i Bredmar när det blir för varmt.

Datum: 5-7/8Ledare : Håkan Granbohm och Roger BolanderAnmälan till Håkan på ordforande@landsort-birds.seSlänga grovsopor


Sopbåten lägger till i Norrhamn och vi fraktar dit våra grovsopor och bär över på båten. Är vi några stycken brukar det gå fort.

Datum: 3/9Ledare : Mats JanssonAnmälan till Mats på tillsynsman@landsort-birds.se

Septemberspaning


Vi träffas och skådar tillsammans. Exkursionen följer det klassiska mönstret; sträckspaning på morgonen, leta efter rastare resten av dagen. Vi kan hoppas på flera roliga tättingar och en del rovfågel.

Datum: 9-11/9Ledare : ännu ej tillsattRöja på Öja


Detta är en årlig aktivitet där Landsortsborna röjer sly etc. Mer information lär finnas på anslagstavlan i byn. Alternativt kontaktar du Mats Jansson ( 070-8944453 ) och får mer information.

Datum: 15/10

Gunnarstenarna i Oktober


Vi repeterar juni månads båtexkursion, men med andra målarter och då framförallt skärsnäppor i mängd. Samma regler gäller för anmälan - hela avgiften 500:- swishas till exkursionsledaren och är bindande enligt de regler Stof tillämpar.Datum: 29/10 (exakt tidpunkt för avfärd meddelas senare)Ledare : Göran Andervass


Mobil/swish: 0704221844